De ce este importanta ventilatia incaperilor

Hit: 1452

În fiecare zi, aerul din interior este poluat de locuitori (respirație, transpirație), prin activitățile lor (de gătit, duș, încălzire și fumat), dar și de clădirea în sine și mobilier. Izolare excesivă și ventilație inadecvată creeaza un aer mort și stătut care acumulează acarieni, mucegaiuri, virusuri, bacterii, precum și de umiditate și substanțe chimice nocive cum ar fi CO2.

În fiecare zi, aerul din interior este poluat de locuitori (respirație, transpirație), prin activitățile lor (de gătit, duș, încălzire și fumat), dar și de clădirea în sine și mobilier.

Izolare excesivă și ventilație inadecvată creeaza un aer mort și stătut care acumulează acarieni, mucegaiuri, virusuri, bacterii, precum și de umiditate și substanțe chimice nocive cum ar fi CO2.

Un climat interior sărac poate cauza probleme respiratorii, gât uscat, ochi iritați, dureri de cap, alergii, tulburări de concentrare, lipsa de energie, somnolență. Mai mult, excesul de umiditate in casa poate provoca mirosuri, condens și mucegai, de unde importanța ventilatiei corecta in mod regulat.

Ventilație: pentru tine si casa ta!

Mulți oameni cred că deschiderea ferestrei din cand in cand este suficient.

Cu toate acestea, efectul prin deschiderea unei ferestre este doar temporar și ventilația prin ferestrele deschise este incontrolabilă (și, prin urmare, se pierde energie).

În plus, deschiderea ferestrei duce si la alte probleme, cum ar fi zgomotul, riscul de furt, intruziunea insectelor și așa mai departe.

Ventilația continuă și controlată este singura metodă eficientă de asigurarea unui climat interior sănătos.

Sus